4 SUMBER BEBAS KEWANGAN & BERHARTA , =====================================, Oleh kerana ramai yang tak nak tengok FB Live yang bertajuk “4…

4 SUMBER BEBAS KEWANGAN & BERHARTA
=====================================
Oleh kerana ramai yang tak nak tengok FB Live yang bertajuk “4 Sumber Yang Semua Orang Ada Untuk Bebas Kewangan & Berharta” sebelum ini. Mungkin masa dan ketika tidak sesuai kerana semua sibuk dengan isu banjir , politik dan sebagainya. Saya kempilkan disini senarai sumber tersebut.
.
Kalau cukup 2K LIKE , 500 SHARE dan TAG 100 kenalan di posting ini saya akan buat sesi penerangan FB LIVE mengenainya. Kalau tak cukup saya anggap memang korang tak nak dengar penerangannya.
.
===============================
INGIN MENAMBAH HARTA & BEBAS KEWANGAN
.
SILA KLIK WASAP —-> https://tinyurl.com/zt77jhe
SILA KLIK WASAP —-> https://tinyurl.com/zt77jhe
SILA KLIK WASAP —-> https://tinyurl.com/zt77jhe
================================
.

Kawasan Puncak sudah lama terkenal menjadi ‘Kawasan Kuliner?Sex Turis?Arab’, Hampir 10th Gubernurnya yg katanya Soleh berkuasa tidak terdengar…

Kawasan Puncak sudah lama terkenal menjadi ‘Kawasan Kuliner?Sex Turis?Arab’, Hampir 10th Gubernurnya yg katanya Soleh berkuasa tidak terdengar tindakan nyata, Wagubnya mlh sibuk aksi anti Ahok
Dibawahnya ada Markas/Pesantren ketua Ormas yg lagi Kabur ke Arab, nga ada tuh aksi 69?Bela Wanita, ga ada Sweeping2-an
********
POJOKSATU.id, BOGOR – Dua PSK Puncak Bogor tewas bersama turis Arab usai pesta selama 4 hari empat malam di sebuah vila.
Dua PSK Puncak yang meninggal bernama Desi alias Devika (24) dan Anggi (24). Sedangkan turis Arab yang tewas bernama Daud (32)……..

Waspadalah! Gugatan Ditolak di MK, HTI Hajar Negara Lewat Media Online, Penulis redaksi – Desember 14, 2017, Keputusan pemerintah untuk membubarkan…

Waspadalah! Gugatan Ditolak di MK, HTI Hajar Negara Lewat Media Online
Penulis redaksi – Desember 14, 2017
Keputusan pemerintah untuk membubarkan ormas yang serukan membuat negara khilafah, Hizbut Tahrir Indonesia (HTI) ternyata tidak menggoyahkan langkah-langkah pengurus dan simpatisannya untuk terus mengkampanyekan paham transnasional mereka yang sangat bertentangan dengan Pancasila.
Setelah langkah hukum HTI ditolak Mahkamah Konstitusi terkait judicial review Peraturan Pemerintah Pengganti Undang-undang (Perppu) Nomor 2 Tahun 2017 tentang Organisasi Masyarakat. Selain HTI ada ternyata ada tujuh gugatan lainnya yang ditolak Mahkamah Konstitusi seperti gugatan dari Persis.
Salah satu langkah HTI untuk mensosialisasikan paham mereka dengan mendirikan portal baru seperti:
➡️ news.kaffah net.
Setelah portal hizbut-tahrir or id tidak dapat diaktifkan kembali.
Beberapa artikel di dalam kaffah dotnet bersifat agitatif dan berpotensi memperkeruh kondisi sosial di Indonesia. Inilah salah satu bentuk pembangkangan HTI kepada Negara, dan sangat berbahaya sekali nantinya.
Dalam kolom disklaimer mereka juga mengajak para kontributor untuk menyumbangkan artikel namun tentunya yang dimuat tentu yang sesuai dengan visi dan misi mereka menegakkan paham khilafah yang hingga saat ini tidak mendapat tempat di satu negara muslim mana pun di dunia ini.
Untuk itu masyarakat luas yang dapat mengakses portal tersebut hendaknya lebih berhati-hati pada modus pengenalan, penyebaran hingga pembai’atan (indoktrinasi ide-ide dan pemikiran Hizbut Tahrir.
Dalam media-media mereka, kerap mengusung slogan-slogan indah, sebagaimana dakwah Islam, khilafah Islamiyah, Kembali ke Syari’at Islam dan menerapkan Islam secara menyeluruh (Islam Kaffah). Dengan berbungkus slogan tersebut, ternyata mereka banyak menuai simpati, khususnya dari warga yang tidak teliti melihat gerakan ini.
(salafynews/suaraislam)

Menyampaikan kebenaran tidaklah mesti dengan ungkapan perkataan

Menyampaikan kebenaran tidaklah mesti dengan ungkapan perkataan. Adakalanya ia dengan perbuatan tingkahlaku, atau diam tidak membantah tanda bersetuju.
Ini adalah suatu dapatan yang halus daripada pemerhatian kepada pembahagian sunnah kepada tiga bahagi: perkataan, perbuatan dan iqrar, oleh para ulama yang cendekia.
Kerana tugas Rasul itu menyampaikan, bahkan diberi amaran jika tidak menunaikan tugasan. “Wahai Nabi! Sampaikanlah apa yang diturunkan kepadamu daripada Tuhanmu. Sekiranya engkau tidak melakukannya, maka engkau benar2 tidak menyampaikan risalahNya.” (Al-Maidah).
Lalu dalam menunaikan tugas berat itu, adakalanya risalah kebenaran disampaikan melalui perkataan, di kala yang lain dengan perbuatan, dan kadangkala iqrar persetujuan.

MENGHADAPI UJIAN PERNIAGAAN,

MENGHADAPI UJIAN PERNIAGAAN
.
Sahabat saya Tuan Izzad Yusliza mengulas baik mengenai erti jatuh bangun sebagai seorang usahawan.
.
Katanya, apabila kita jatuh ditimpa ujian, kita perlu belajar untuk “menerima” ujian itu.
.
Disusuli dengan “kesabaran” menghadapinya.
.
Kemudian kita perlu belajar untuk “bersyukur”. Kita jangan melihat ujian itu sebagai tanda kemurkaan, sebaliknya sebagai hadiah kasih sayang dari Tuhan.
.
Dari situlah Allah akan redhai kita dan Allah akan bentangkan “hikmah” bagi ujian yang Allah berikan.
.
.
.
#kaizannazlan
#budakkelasbelakang

Networking Gaya Kontraktor Jalanan

Networking Gaya Kontraktor Jalanan.
.
Berberapa hari lepas saya berkesempatan menuntut ilmu daripada seorang ahli perniagaan dalam industri pembinaan dan juga merupakan seorang penulis buku “kontraktor Jalanan”.
Puan Mahanom Mohammad berkongsi bahawa sebaik baik tempat bernetworking adalah di Masjid. “Itu yang harus dipegang”
.
Rapatkan diri dengan Allah dan rapatkan hubungan dengan orang-orang yang suka mendekati Masjid.
.
Di situ ada pintu-pintu rezeki yang tidak disangka-sangka menanti kita.
.
p/s: Boleh dapatkan buku edisi terhad “Kontraktor Jalanan” daripada beliau sendiri. Sangat terhad kena book cepat.
.
.
.
#kaizannazlan
#budakkelasbelakang

OFFICE TEMPAT BERANAKKAN DUIT!, ha,nilah opis kak n kat rumah

OFFICE TEMPAT BERANAKKAN DUIT!
ha,nilah opis kak n kat rumah.
Opis kat sekolah tu untuk buat kerja kerja sekolah je.kak n memang tak bawak balik buat kat rumah.
Ni opis KHAS UNTUK BISNES.
Tempat susun strategi??
Tempat study nota nota yang dapat dalam kelas coaching.
Tempat nak susun susun order.
Bila ada opis ni dapat lah fokus sikit. Even tak lama pun kak n boleh duduk panaskan punggung kat sini??
Almaklumlah,kak n anak ramai??
Biarlah sekejap tapi berkualiti.
So masa yang ada kak n akan sumbat padatkan buat cepat cepat apa yang patut kak n buat??
Sumpah,kalau korang GAGAL MERANCANG,KORANG GAGAL BERJAYA.
so plan your work!
And lagi satu nak bisnes,bisnes betul betul.
Jangan main main?
#bisnesshaklee
#AHE
#melatihjari

Siapa tahu kebaikan Lavender? , Kalau nak tau, Lavender ni banyak manfaatnya

Siapa tahu kebaikan Lavender?
Kalau nak tau, Lavender ni banyak manfaatnya. Antaranya ialah:
? Bauan lavender menenangkan hormon tekanan, mengurangkan stress
? Berfungsi sebagai antiseptik, antivirus & antiradang
? Merawat kulit terbakar & membantu masalah kulit
? Menyembuhkan migrain
? Mengatasi masalah insomnia
? Mengatasi masalah sendi dan ketegangan saraf
? Penawar gigitan serangga
PROMO
MMG Massage Gel
RM39 (Jimat RM6)
1. Sesuai untuk yang banyak angin dalam badan
2.Sesuai untuk ibu mengandung yang selalu lenguh-lenguh badan, mual-mual, pening kepala. Calit je sikit gel pink ni & urut perlahan. InsyaAllah semua alahan tu boleh diatasi.
3. Masalah lutut sering krem
4.kebas kaki atau tangan
5.Resdung
6.Selsema
7.Sakit Gigi
8.Pinggang
9.Senggugut
10.Batuk
11.Pening Kepala
12.Kembung Perut
13.Ibu Pantang
14.Lelah
Berminat pm (0136912172)