PENGUMUMAN Mohon di abaikan jika ada orang yang menghubungi via wa call atau pesan wa dengan profil wa foto ana dan mengatas namakan ana secara pribadi meminta sejumlah dana dengan alasan tertentu keluarga ibu sakit alasan lainnya

PENGUMUMAN ;
Mohon di abaikan, jika ada orang yang menghubungi via wa call atau pesan wa dengan profil wa foto ana dan mengatas namakan ana secara pribadi meminta sejumlah dana dengan alasan tertentu keluarga / ibu sakit / alasan lainnya.
Nomer penipu tersebut ada di screenshot di pict, lalu memberikan nomer rekening yg bukan nomer rekening atas nama saya.
Saya tegaskan bahwa itu bukan saya dan saya berlepas diri atas segal aktifitas komunikasi yang di lakukan melalui nomer kontak tersebut. Alhamdulillah keluarga ana sehat wal afiat, dan masih mencukupi dalam hal materi.
Mohon di sampaikan ke teman atau saudara, untuk kewaspadaan.

لا ي دوم على الإ ن سان ف ض ل إلا ب د ع و ة

لا يَدومُ على الإِنْسانِ فَضْلٌ إلا بِدَعْوَةٍ .
ولا يَنْقَطِعُ سَبيلٌ إلا بِتَرْكِ فَضْلٍ.
فاحْرِصْ رفَيقَ الدَّرْبِ على ما يَنْفَعُكَ دَوْمًا .
تَقبّلَ اللهُ منّا ومِنكم
Semoga kita terus berdoa, semoga Allah sentiasa mendekatkan kita kepada perkara kebajikan, semoga kita terus berusaha mengekalkan kebaikan dalam kehidupan dan semoga Allah menerima amal dari kami dan kamu semua serta
Allah mengampuni dosa-dosa kita.
Kami di Madrasah Tahfiz Al-Jauhar ( MTAJ ), mengambil kesempatan ini memohon jutaan kemaafan diatas kekhilafan kami, kekurangan adab, kurang meraikan dan sebagainya.
Semoga hari raya ini menjadikan ukhuwah kita semakin erat dan kekal berpanjangan. Terima kasih buat semua sahabat dan kenalan MTAJ yang selama ini sentiasa mendokong dan memberi galakan semangat untuk kami terus menjayakan MTAJ.
Kami seluruh warga MTAJ mendoakan agar kalian semua ditambah iman dan ilmu, diberi kesihatan yang baik, dan diberi umur yang berkat
Ikhlas dari kami,
?Pemegang Amanah
?Ahli Jemaah Pengurusan
?Asatizah dan Kakitangan
?Pelajar-pelajar dan
?Muafakat Ibu bapa MTAJ.
Ampun maaf zahir dan batin,
Selamat Hari Raya Aidilfitri 1438H

Tika dipelawa pemimpin ini untuk bersamanya dalam perjuangan

Tika dipelawa pemimpin ini untuk bersamanya dalam perjuangan. Aku berkata, tawaran ini terlalu besar bagiku kerana ‘kerusi’ ini kebiasaan untuk orang yang lama dalam kancah politik. Jawabnya ringkas, ‘saya mahu perubahan, dan kita bersama melakukannya. Kamu semua juga yang akan mewarisinya nanti’.
Aku tahu, bebanan tanggungjawab ini sangat besar bagiku seorang anak muda yang baru di dalam arena politik. Tetapi melihat trek rekod dan keikhlasan beliau dalam perjuangan ini, aku menerima dengan sedaya mampu kudratku. Yang penting bagiku, parti keramat ini terus mendapat tempat di hati masyarakat dan sentiasa membawa perubahan demi Agama, Bangsa dan Tanah Air.
Baru sahaja masuk 2 bulan. Tidak dinafikan banyak aku belum tahu dan belum sepenuhnya mampu menyelami isi hati para pejuang parti di bahagian. Namun, aku bersyukur kerana apa yang diterapkan pemimpin ini, iaitu KEKELUARGAAN telah membuatkan segalanya dipermudahkan.
Semoga terus istiqamah dan dipermudahkan urusan.
Ini bukan status hayung/bodek YB Dato Ketua UMNO Bahagian aku. Cuma, nak beritahu bahawa masih ada pemimpin UMNO yang menghargai orang muda tetapi bukan semua pemimpin mampu berjiwa besar sebegini.
DULU, KINI DAN SELAMANYA UMNO
DEMI AGAMA, BANGSA DAN TANAH AIR.

MAT SALLEH PUNYA TRAINING UNTUK ANAK Semalam aku rasa satu keputusan paling bangang aku buat

MAT SALLEH PUNYA TRAINING UNTUK ANAK
Semalam aku rasa satu keputusan paling bangang aku buat. Bila tidur tak cukup, aku ambil keputusan untuk bawa family masuk meredah Sungai Pisang di Gombak Batu 12. Tapi takpa, part ni nanti aku kongsikan. Aku nak kongsi sikit dengan korang bila dah sejam lebih perjalanan menuju ke air terjun, bila aku rasa dah hampir nak meninggal dengan stamina dah level asam pedas. Gila kau sejam lebih aku gadaikan stamina aku tapi tak nampak-nampak lagi…
Continue ReadingSee Translation

KEK ESKEM BAJET 3 BAHAN Haaaaa Hari ni kan beseday my little princess kat umah ni

KEK ESKEM BAJET 3 BAHAN!
.
Haaaaa. Hari ni kan beseday my little princess kat umah ni. Maka Mami tetiba terlebih rajin nak buat kek sepesesl hasil air tangan Mami.
Bukan apa, asik beli kedai jer tak basking robing, hageng dass. Takpun sikret resipi tu. Jenuh dah.
.
Nah, walau tak pro atau tak seindah mahu pun selazat kat kedai.
Anak mintak dua kali gak lah. Senang jer weh. Sila buat untuk anak anak korang.
Pasti dorang jatuh hati. Boleh letak banyak perhiasan melazatkan cam Cik Ara buat ni. Meriah semeriah hari raya cekelat dia.
Kos? Pasti lah separuh jimat dari beli kat kedai.
.
Cuba lah yer. ? . Ni resipi dia:
WAJIB
➡️ 30 biskut oreo
➡️ 1 bekas eskem vanilla
➡️ 4-5 sudu besar butter/marjerin
SUNAT
➡️ Toblerone
➡️ Kit Kat
➡️ Sprinkles
.
Cik Ara,
Mami eksaited
See Translation

Ya Allah bila 100 yakin dengan Allah Rupanya ni lah jadinya kan Selama ni bibir jer cakap yakin Tapi hati still berkata kata Tapi bila sync kan segala Pasti Allah tak pernah mungkiri janjinya KhasiatZikirTaubat1500kali

Ya Allah, bila 100% yakin dengan Allah. Rupanya ni lah jadinya kan.
Selama ni bibir jer cakap yakin. Tapi hati still berkata kata. Tapi bila sync kan segala.
Pasti! Allah tak pernah mungkiri janjinya. #KhasiatZikirTaubat1500kali
.
520 pcs order untuk Ara Baby Breathe & Bye Stress Inhaler masuk hari ni. Terus tak senang duduk Cik Ara ari ni.
Doakan segalanya dipermudahkan dan we properly close dan manage this sales yer korang.
Festime buat yang korporate punya.
Doakan Cik Ara yer. Aminnnnnn.
.
#DropshipWanted
#LebarkanSayap
See Translation

Bila anak nak masuk tiga ni memang rase nak request helper dengan papa KK Supaya dapat lebih banyak masa dan fokus pada anak anak bisness je

Bila anak nak masuk tiga ni memang rase nak request helper dengan papa KK. Supaya dapat lebih banyak masa dan fokus pada anak-anak & bisness je.
Tapi tu la, pernah skali dulu ade bibik mase kayyis 3bulan, sempat la setahun. Tapi takda la pernah tinggal bibik berdua ngn kayyis je. Dia lebih banyak buat kerja mencuci, mengemas rumah. Rumah dah berkemas,Bangun pagi baju dah tersidai, lantai dah berkilat kena mop, dapur dah bersih. Aman je rase nak ngadap bisness lak kan???
Bila kita masak, ade yang tukang basuh cuci kemas dapur. Hehe lagi rajin nak masak kan. Kadang nak masak sikit je utk 2 orang tapi berjam jam kat dapur tu. Betul x ibu-ibu? Itu belum masuk anak kejap-kejap meraung panggil ibu-ibu ???
Bila ada anak kecik2 ni 24jam tak cukup masa untuk handle dari A-Z. Lagi2 kalau anak2 jenis tak tidur siang. Cam Kayyis bangun kul 8-9 pagi, tdo kul 11-12mlm. Kita nak buat kerja time tu badan dah penat ngantuk kan. Kita pegang mop dia pun nak mop, kita lipat baju, baju yg dah lipat tak gaya lipat ?
So kesimpulannya bila ada bibik ni bukan kita 100% serah tugas kerja rumah pada dia. Tapi meringankan kerja kerja rumah sebagai pembantu. Betul tak?
#harappapacepatcepatbagiibuhelper?
#doakansheiladapathelperyangbaikhati
#takuttengokberitabibiksekarangni

Inilah realiti dunia yang telah disampaikan melalui wahyu 1400 tahun dahulu

Inilah realiti dunia yang telah disampaikan melalui wahyu 1400 tahun dahulu.
“Dan (di antara orang-orang yang tidak dikehendakiNya ke jalan yang lurus ialah) mereka yang berkata: “Kami beriman kepada Allah dan kepada RasulNya serta kami taat”; kemudian sepuak dari mereka berpaling (membelakangkan perintah Allah dan Rasul) sesudah pengakuan itu, dan (kerana berpalingnya) tidaklah mereka itu menjadi orang-orang yang sebenarnya beriman.”
“Dan (bukti berpalingnya mereka ialah) apabila mereka diajak kepada Kitab Allah dan Sunnah RasulNya supaya menjadi hakim memutuskan sesuatu di antara mereka, maka dengan serta-merta sepuak dari mereka berpaling ingkar (menolak ajakan itu jika keputusan tidak menguntungkan mereka).”
“Dan (sebaliknya) jika keputusan itu memberi hak kepada mereka, mereka segera datang kepadanya dengan tunduk taat (menerima hukumnya).”
Surah An-Nur 47-49.

Tiap tiap hari nampak kain rentang Cendol STJ kat belah kiri jalan sebelum simpang masuk ke rumah Aez

Tiap-tiap hari nampak kain rentang Cendol STJ kat belah kiri jalan, sebelum simpang masuk ke rumah Aez.
Dah lama buat tak tahu. Buat-buat tak nampak. Hehe.
Tadi berhenti tepi, beli #tembikai kat sebelah gerai cendol ni. Nak balik ke kereta, tersinggah jugak kat gerai cendol ni. Terbeli gak segelas ?
First time rasa. Sedap la #cendol ni.
Cendol tu dibuat sendiri, guna pandan. Tak guna pewarna. Warna dan rasa pandan sebenar.
Sebenarnya, Aez dan anak-anak memang suka berurusan dengan keluarga penjual cendol ni. Sangat friendly.
Bukan sorang tapi setiap daripada ahli keluarga diorang yang bergilir-gilir jaga gerai ni memang friendly dan menyenangkan.
Sebelum ni selalu beli #pau kat gerai diorang gak. Mula-mula dulu abang sulung kot yang jaga gerai. Bila beli pau ngan dia, rasa senang hati je. Sampai Azzam pernah bercita-cita nak jadi penjual pau tau! Gara-gara admire dengan abang jual pau tu. Bagus kan.
Ok, sambung pasal review cendol tadi.
Combination santan dan gula dia pun best. Cuma bagi Aez agak manis. Next time mintak kurangkan sikit air gula tu.
Ek eh, ada next time pulak ke? ?
#CendolSTJ

Kelmarin susu Aiydan Hari ni susu Nyel Mana geng kastam yang kenal dengan MohdRamziShah dan bini baru dia SitiLizaAmanullah ni korang pi tolong azankan kejap

Kelmarin susu Aiydan. Hari ni susu Nyel..????.
Mana geng kastam yang kenal dengan #MohdRamziShah dan bini baru dia #SitiLizaAmanullah ni korang pi tolong azankan kejap.
Yang jantan tu dok nafikan hak nafkah anak anak. Yang pompuan tu hanatnya dia rampas hak tempat tinggal aku ketika dalam eddah. Mohon meninggallah cepat jantan ni. Hidup tak memberi manfaat buat anak anak.
Jari yang kau sarung cincin tu ada bahgian nafkah anak anak. Mohon Allah ambil nikmat tangan kau. Pompuan ni tunggu aku nak minta wali dia ajar molek anak pompuan dia ni. Tak leh lupa aku dok hantar gambar selfie pepagi muka baru bangun tido dengan jantan ni. Dua hari lepas ceraikan aku tu g bermalam umah pompuan ni. Aku simpan dalam fail gambo ni. Bagi anak2 tengok sendiri….
Untuk RA aku tak tau sampai bila lah budi kau ni.
#dudabapok
#pompuangelenyar