Abang Encik ambik lah plan Takaful ni kalau jadi apa apa kat encik nanti bini encik dapat RM 1 Juta untuk meneruskan kelangsungan hidup

Abang: Encik, ambik lah plan Takaful ni, kalau jadi apa-apa kat encik, nanti bini encik dapat RM 1 Juta untuk meneruskan kelangsungan hidup.
Prospek: Menarik juga plan ni. Tapi saya kena balik dulu tanya bini.
Abang: OK baik encik. Bincang la dulu dengan bini. Tapi saya rasa mesti dia OK sebab duit tu dapat kat dia juga nanti.
Selepas beberapa hari, abang pun follow up balik..
Abang: Macam mana encik, bini setuju ke dengan plan haritu?
Prospek: Dah tanya bini, dia kata tak payah la buang duit dengan takaful ni semua. Rupanya kat rumah saya dah ada RM120 Juta cash dan lebih kurang RM200 Juta dalam bentuk intan permata. Tu belum kira duit yang ada kat dalam bank lagi tu. Nak takaful buat apa lagi.
Abang: Laaa yeke. Banyak betul duit encik. Takat RM sejuta tu, guna buat calit berak je la. Patut la encik ni muka macam ku kenal. Tapi di manaa yaa.
#TKFLMN
See Translation

Oder aijuice dossier bertumpuk banyak Sy sudah bilang kalau time sale2 ni kena grab cepat2 Nampak

Oder aijuice dossier bertumpuk banyak. Sy sudah bilang? kalau time sale2 ni kena grab cepat2. Nampak?? Semua orang berlumba-lumba beli aijuice dossier ni.
SALE ‼️‼️‼️
Rm55 / 1bottle (xmsk penghantaran)
Rm100 / 2bottle (xmsk penghantaran)
Wasap.my/60165580407 -> utk oder
Sy bilang limited only for 250bottle, sbp stock smpi cuma 250bottle dgn sy, now less than 100 bottle dgn sy.
Shock kan? Sy lagi lah shock, xsampai pun seminggu lagi stock sudah makin surut. Jangan tinggal kotak jaa nanti baru kalut chat saya mau beli naa, kotak tempat simpan aijuice dossier sy nda jual tau ?
See Translation

CIRI TAKAFUL INCOME REPLACEMENT WANITA Pelan Takaful Income Replacement untuk Wanita ni akan make sure

CIRI TAKAFUL INCOME REPLACEMENT WANITA
Pelan Takaful Income Replacement untuk Wanita ni akan make sure :-
✅ Kalau lumpuh (hilang upaya kekal), akan ada Ganti Gaji yang kita pilih sampai bila-bila.
✅ Kalau disahkan ada kanser wanita, akan ada Gaji yang kita pilih selama lebih 5 tahun, sebab selalunya bila ada kanser, dah susah nak bekerja macam biasa.
✅ Kalau ada sakit kritikal lain mcm SLE atau sakit buah pinggang, akan ada Gaji yang kita pilih lebih 4 tahun, untuk bantu kita survive.
✅ Kalau cuti MC sebab kemalangan, akan diberi elaun minima RM100 seminggu.
✅ Kalau diwadkan di hospital 30 hari, akan ada minima sebulan Gaji yang kita pilih.
✅ Ada HIBAH pada anak-anak untuk dijadikan dana kehidupan dan pendidikan mereka kalau lah kita ‘pergi’ dulu.
▶ Ini cara saya make sure Wanita dilindungi sepenuhnya melalui Pelan Takaful Income Replacement Wanita!
Insya Allah akan membantu anda di saat memerlukan.
#IncomeReplacement
#ZurichTakaful
#zurichtakafuljb
#zurichtakafulbp
#zurichtakafulpontian
#0197719004

Nak berjaya berEat Clean kena prepare siap siap

Nak berjaya berEat Clean kena prepare siap-siap.
Ayam perap, simpan dalam freezer. Nak guna defrost je dan panggang atas kuali non stick.
Ayam ni akak perap dengan
Serbuk cili
Paprika
Oregano
Yogurt
Lepas tu tukar-tukar jelah ikut selera korang.
Ikan takpe, sekejap je boleh setel. Yang penting semua dah siap-siap bersihkan.
Nanti terkial-kial nak prepare, mulalah mood ke laut nak teruskan eat clean ni kan.
Oat tu akak sengaja beli yang instant. Sebab nak cepat. Kalau rolled oat tu, nak buat shake nak kena masuk blender dulu kan. Akak ni busy ya amat. Hihihi.
Salad dressing merangkap ayam dressing, itulah yang akak suka.
So beli yang roasted sesame ni jelah.
Korang dah prepare siap-siap dah ke untuk minggu pertama #projekSelim2018 kita ni?
Korang jangan ngelat tau. Jomlah mulakan esok. Esok kan isnin. Hehe.
#KeBaS2018

JIKA ANDA MEMPUNYAI ANAK BERUMUR ANTARA 5 HINGGA 12 TAHUN, SILA BACA INI ??,

JIKA ANDA MEMPUNYAI ANAK BERUMUR ANTARA 5 HINGGA 12 TAHUN, SILA BACA INI ??
.
Adakah anak anda mempunyai ciri-ciri seperti dibawah?
❗️ Malas Belajar.
❗️ Tak Fokus / Kurang Tumpuan.
❗️ Tiada Keyakinan.
❗️ Cepat Lupa / Susah Menghafal.
❗️ Slow / Lambat Tangkap.
❗️ Lemah Math & Sains.
❗️ Degil & Tak Dengar Kata.
❗️ Payah / Susah Solat.
❗️ Mudah Trtekan.
❗️ Senang kena demam / selsema.
❗️ Tak Boleh Berfikir Sendiri.
❗️ Pmarah.
❗️ Cepat Mengantuk.
❗️ Lemah Bahasa & Al-Quran.
❗️ Nmpak Letih.
❗️ Dan Lain-lain Masalah Pelajaran.
.
Kita sebagai ibu bapa tidak perlu cepat melatah dengan masalah yang dihadapi anak2 ini..Masih ada jalan penyelesaiannya!
.
Jika Anda Katakan YA Pada Salah Satu Masalah Diatas, Anak Anda Perlukan INT3TREE untuk Minda mereka. InsyaAllah anak anda boleh dibantu!
.
INT3TREE merupakan satu produk yang dirumuskan khas untuk kanak2 seawal usia 3 tahun hingga pelajar kolej atau universiti.
.
Produk berbentu serbuk ini telah mendapat pelbagai sijil sperti HALAL yang sah dari JAKIM, dan MESTI.
.
TERJUAL sebanyak 20 000 unit dalam masa 6 hari!!! Semestinya pilihan ibu bapa dan pelajar.
.
Banyak testimoni positif yang telah diberikan oleh ibu bapa terhadap produk ini..Nak lihat testimoni? komen PM @ whatsapp kami. Kami akan berikan testimoni segera kepada anda.
.
Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan produk ini dengan HARGA PENGENALAN dan FREE POSTAGE
#testimoniint3tree
#int3tree
#revolusisuplimenMinda
#EQkeIQ
#NoSugarAdded
#ResultAnakBagusDenganInt3tree
#KasihSayangIbuBapaKepadaAnak
Whatsapp “int3tree ” ke

RAHSIA LULUS 3 TAHUN BELAJAR DI MESIR TANPA GAGAL

RAHSIA LULUS 3 TAHUN BELAJAR DI MESIR TANPA GAGAL.
kalau korang kenal kak N memang tahu lah kak N ni bukan pandai bahasa arab.
Dan bukan jenis CAIR ALQURAN! (ingat 30 juzuk betul betul).
Time belajar kat mesir satu habuk pun tak faham. Sungguh tak tipu!
Tapi kak N tetap istiqomah pegi kelas. Musim sejuk mulut berasap, tetap keluar rumah jalan kaki masuk kelas Syeikh Hussein.
Time tu kak N fikir biarlah tak faham pun janji aku pergi kelas, yang bagi faham tu Allah. Kak N ISTIQOMAH.
Lepastu, kak N selalu BERKHIDMAT UNTUK GURU. Almaklumlah mesir berdebu. So setiap kali masuk kelas kak N bersihkan meja ustazah, siapkan marker pen. Kira apa yang ustazah nak kak N siapkan.
Kak N buat semua tu untuk dapat KEBERKATAN GURU. Nak harapkan kepala otak sendiri tak boleh nak lulus exam.
Alhamdulillah, kak N berjaya lulus setiap tahun tanpa ulang paper dan uang tahun.
#brandingAHE
#kakNjualshaklee

PESANAN IBNU QOYYIM, ⚡️Janganlah bebankan dirimu dengan kerisauan tentang dunia kerana urusan dunia milik Allah

PESANAN IBNU QOYYIM
⚡️Janganlah bebankan dirimu dengan kerisauan tentang dunia kerana urusan dunia milik Allah.
⚡️Janganlah bebankan dirimu dengan kerisauan tentang rezeki kerana rezeki datang dari Allah.
⚡️Janganlah bebankan dirimu dengan kerisauan tentang masa depan kerana masa depan di Tangan Allah.
⚡️Apa yang engkau perlu risau hanyalah satu perkara sahaja, iaitu bagaimana engkau membuat Allah redha kerana sekiranya engkau membuat Allah redha, Dia akan redha padamu.
Apabila Dia redha padamu, Dia akan melindungimu dan mencukupkan keperluanmu..
– Ibn Qayyim –

SEMUA NI SALAH HALLAJ! , Bila kita jual sesuatu yang memang kita makan guna

SEMUA NI SALAH HALLAJ!
Bila kita jual sesuatu yang memang kita makan guna.memang perasaan lain macam.
Tak sabar nak share manfaat sebab kita dah dapat dan rasa effect tu. Excited!
Yang first kak n guna ESP SHAKLEE.punca dari hallaj lah kak n terjebak shaklee. lepas bersalin kan hallaj add on jamu moden ALFALFA COMPLEX.
Then sakit pinggang lenguh pulak menyusu hallaj add on OSTEMATRIX. eh hallaj selsema kak n topup VITAMIN C,tetiba selsema hallaj baik. Kak n pulak tercantik??
suami mengadu perut dia buncit so kan n belanja HERBA LAX. Add on jugak OMEGA GUARD.
Thanks hallaj. Rezeki anak.
Alhamdulillah.
We use. We share. We build
#promosiomega
#kakNjualshaklee

Dulu time kecik kecik mak lah yang jaga

Dulu time kecik kecik mak lah yang jaga. Sakit kak N, muntah malam malam, demam. Ibu tak cukup tidur semata mata jaga kak N.
So dah besar ni apa salahnya kak N pulak yang jaga kesihatan ibu.
Bila sesekali balik umah ibu mesti bercerita tak habis. Mulalah dia cakap “elok lah ibu makan omega tu long, turun dah kolestrol ibu,dah taknada kolestrol jahat”
Alhamdulillah. Suka along bu??
Jom beli omega guard sempena promosi omega bulan ni.
#kakNjualshaklee

PERHATIAN PROMO AVANI SEPANG KEMBALI RM530 ONLY SEHINGGA SABTU 27 10 18 Harga jualan biasa RM588 NP rm1080 VALID SEMUA HARI TAKDE EXTRA CAJ VALID 1 TAHUN DARI TARIKH BELIAN JOM lah GRAB cepat boleh bawa FAMILY tido atas LAUT harga TERMASUK

PERHATIAN ?
PROMO AVANI SEPANG KEMBALI..
RM530 ONLY ❗❗ SEHINGGA SABTU 27/10/18
Harga jualan biasa: RM588
NP: rm1080
VALID SEMUA HARI TAKDE EXTRA CAJ..?
? *VALID 1 TAHUN DARI TARIKH BELIAN*
???????
JOM lah GRAB cepat boleh bawa FAMILY tido atas LAUT harga TERMASUK ???
✔breakfast for 6pax????
✔lunch for 2pax ?
✔dim sum for 2pax?
✔kek 0.5kg ???
✔family pizza ???
✔20% discount for spa??‍♀
✔20% – 50% discount for food and beverage ?
??FAMILY VILLA 2bedroom
(Boleh check in bila2 saja,weekday weekend cuti sekolah & PH
**KALAU NAK BILIK SAHAJA PUN BOLEH (villa 2 bedroom)..RM399 JER(WEEKDAY) RM450(WEEKEND,PH) Valid 1 tahun juga??
??berminat just wassp
Klik?www.wasap.my/60176417494