OB0783 WANITA6969 TPOM0790AIZIZ SHAREMOB GBCY31111810

#OB0783/ #WANITA6969/ #TPOM0790AIZIZ/ #SHAREMOB/ #GBCY31111810
SOFT contact lens, WATER CONTENT 55%
Cepat gorgeous grab Auralens uolls??
Masih sempat untuk beraya dengan Auralens
Seriously tak rugi grab Auralens, once dah pakai auralens akan setia sehingga hujung nyawaaaaa ?
*SOFT CONTACT LENS by Auralens*
Usage : 3 month
Water Content : 55%
Price ?
No Power : RM55
Power : RM60
Power : 0.00 – 800
Postage ?? RM8sm/ RM12ss
?1 box mengandungi?
?Sepasang contact lens
?Bekas simpan tools
?Bekas simpan contact lens
?Pengepit contact lens
?Batang letak contact lens
www.wasap.my/60183267926

Astro Malaysia Holdings Bhd Group hari ini mengumumkan peletakan jawatan Ketua Pegawai Eksekutif CEO Kumpulannya Datuk Rohana Rozhan yang akan berkuat kuasa pada 31 Jan 2019 namun beliau akan kekal sebagai Pengarah Bukan Eksekutif dalam Lembaga Pengarah

Astro Malaysia Holdings Bhd Group hari ini mengumumkan peletakan jawatan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Kumpulannya, Datuk Rohana Rozhan yang akan berkuat kuasa pada 31 Jan, 2019, namun beliau akan kekal sebagai Pengarah Bukan Eksekutif dalam Lembaga Pengarah.
Senarai letak jawatan setakat ini;
1. Gabenor Bank Negara ,Tan Sri Muhamad Ibrahim.
2. Pengerusi Petronas, Tan Sri Mohd Sidek Hassan.
3. Ahli Lembaga Petronas, Datuk Mohd Omar Mustapha.
4. CEO TM Datuk Seri Muhammed Shazalli Ramly.
Sumber : 501Awani

KETERANGAN DAN KESAKSIAN KES ROGOL DALAM ISLAM , Antara komentar jahil yang saya temui dalam hujah pembuli siber yang beragama ISLAM ialah mereka…

KETERANGAN DAN KESAKSIAN KES ROGOL DALAM ISLAM
Antara komentar jahil yang saya temui dalam hujah pembuli siber yang beragama ISLAM ialah mereka menyatakan bahawa jika menurut undang-undang Islam tertuduh adalah tidak bersalah kerana mangsa rogol tidak mendatangkan 4 orang saksi.
Jika menurut hukum Islam, apabila tahap kesaksian dan pembuktiaan tidak mencukupi hukum Hudud maka kes boleh diadili mengikut hukum Takzir yang beban pembuktiannya lebih longgar. Adalah tidak logik apabila mana-mana mangsa rogol yang dirogol di tempat tertutup untuk mendatangkan 4 saksi dan ini bakal menyebabkan perogol boleh bebas begitu sahaja.
Hukuman penjara 24 tahun dan 12 sebatan adalah sesuai dengan hukum Takzir. Jika mengikut hukum Hudud sudah direjam sampai mati.
Di sini saya kongsikan satu kes di zaman Rasulullah SAW (bukan di Malaysia) bagaimana Baginda sendiri menggunakan keterangan wanita mangsa rogol dalam penghakimannya.
“Seorang lelaki telah menyerang seorang wanita dengan niat untuk memperkosanya. Wanita itu menjerit dan terus pengsan. Seorang lelaki lain mendengar jeritan wanita itu lalu datang membantu. Lelaki pertama itu terus lari. Tidak lama kemudian datang sekumpulan orang yang turut mendengar jeritan wanita itu tadi. Mereka menyangka lelaki kedua itulah si penyerang. Lalu lelaki itu dibawa ke hadapan Rasulullah SAW.
“Apabila wanita itu sedar, dia turut memberi ‘kesaksian’
bahawa lelaki itulah yang menyerangnya. Berdasarkan ‘kesaksian’ wanita itu dan keterangan orang-orang yang menangkap lelaki kedua itu bahawa mereka mendapati tertuduh sedang merangkul (memeluk) mangsa tersebut, Rasulullah SAW mendapati lelaki itu bersalah dan menjatuhkan hukuman rejam.
“Tetapi lelaki pertama tadi tampil membuat pengakuan bersalah. Lantas Rasulullah SAW melepaskan lelaki yang kedua tadi.” (Ibnu Qayyim,Al-Turuq: 1995)
Nota: Lihatlah akhlak pemuda di zaman Rasulullah SAW, walau pun membuat kesalahan dan terselamat tetapi berani mengaku salah apabila orang lain dihukum. Di akhir zaman ini, pemangsa perasan mereka seperti Nabi Yusuf AS!
#UndangUndang #Syariah #PerangiPedofilia

[PROPOSAL EDUCATION PLAN] – “INI CARA SY BG KASIH SYG SEORANG PAKCIK UTK AISY, ACAN & DAWUD” ‼️ Awas Panjang

[PROPOSAL EDUCATION PLAN] – “INI CARA SY BG KASIH SYG SEORANG PAKCIK UTK AISY, ACAN & DAWUD” ‼️ Awas Panjang.
Share dulu di wall baca kemudian ?
.
Mereka bertiga ni anak buah Malik. Panggilan manje diorang kat saya “Ciklik”…Kalau datang umah, buka je kasut terus meluru cari saya kat dalam bilik.
.
Mana tak nye.. sebab Ciklik selalu belikan mainan kat diorang ni, so jadilah pakcik feveret…?
.
Asyik cakap macam ni..
.
Kakak Aisy : “Ciklik.. bila nak beli mainan lagi? Abah kate kat aisy dan acan, tak boleh beli mainan dah, abah marah..beli buku je boleh.. tapi KALAU ciklik nak beli boleh je..?… politik betul budak ni guna proxy..
.
Yang si adik pula.. dengan bahasa pelat dan manja..
.
Adik Acan : “Ciklek..cikleek.. acan nak dinosour baru..nak dinosor tyrannosoros, euraptor dah ade.- pandai pula ko sebut nama dinosour ni..
.
Dulu layan la juga permintaan depa ni.. seronok gak tengok muka depa excited buka mainan.. haha..
.
Tapi sekarang silaplah.. Ciklik dah mula fikirkan untuk masa depan korang..Ciklik dah preparekan untuk korang “EDUCATION PLAN” untuk sambung belajar nanti kt luar negara..
.
Skrip baru dari Ciklik dlm 15 tahun lagi..Tahun 2032
.
Ciklik : “Acan, Aisy…Ciklik dan Cikra nak melawat Acan dan Aisy ni kat UK bulan depan.. Acan kena bawa kami jalan-jalan kt Oxford Street dan Gunwharf Quays—> giliran paw anak buah pula hehe.
.
Ini proposal education plan yang Ciklik terangkan kat Mak Abah Aisy Acan ni..
.
Katakan mereka ni nak belajar dekat beberapa pilihan universiti.. Universiti dalam negara dan luar negara.Kita tgk contoh dibawah:
.
Umur Aisy, Acan : 3-4 tahun
Nak masuk U : 15 tahun lagi (2032)
Jurusan: Engineering
Tempoh pengajian: 4 TAHUN (48 bulan)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
LOKAL UNIVERSITI : UIA ???
Yuran kursus 2017: RM16,000
Anggaran kos sara hidup: RM 36,000 (RM750 sebulan)
Jumlah: RM 52,000
Inflation rate: 5%
Jumlah pada 2032: RM 108,000
.
LOKAL UNIVERSITI : UNITEN ???
Yuran kursus 2017: RM 75,000
Anggaran kos sara hidup: RM 36,000
Jumlah: RM 111,000
Inflation rate: 5%
Jumlah pada 2032: RM 230,000
.
OVERSEA : University Oxford UK.??‍♀️??
Yuran kursus 2017: GBP 24,000/year
Anggaran kos sara hidup: GBP 12,000/year (GBP 1000 sebulan)
Jumlah utk 4 tahun : GBP 144,000 (GBP 1= RM 6) = RM864,000
Inflation rate: 2.8%
Jumlah pada 2032: ~RM 1.3 Juta
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.
✔️Nampak tak kesan inflasi terhadap kos pendidikan nanti. Sebab tu kita kena mula sediakan tabung pendidikan anak-anak kita dari sekarang. Simpan dekat tempat yang boleh beri pulangan lebih tinggi dari kadar inflasi..
.
✔️ Ini benda penting untuk anda/pembaca tahu yg simpanan di dana pasaran wang (money market) memberikan pulangan yang hampir sama dengan kadar inflasi..
.
✔️tetapi lebih penting untuk anda tgk dan consider pelaburan yang terdedah kepada aset pertumbuhan (growth asset) seperti dana ekuiti atau property yang boleh memberikan pulangan yang jauh melebihi kadar inflasi dan inflasi pendidikan..
.
✔️Biasanya pelaburan jenis diatas ada dalam dana seimbang (balance fund) atau dana pertumbuhan (growth fund) yang boleh diakses melalui pelaburan unit amanah.
✔️Simpanan Tunai/cash di bank adalah OK untuk waktu-waktu emengency sebab senang nak di keluarkan, tetapi ianya bukan “vehicle” yang paling effective untuk matlamat jangka panjang, memandangkan dalam environment kadar faedah yang rendah sekarang, return simpanan tunai hampir tidak sesuai dengan kadar inflasi dari masa ke masa.
.
✔️Saya cadangkan Pelan simpanan utk Aisy dan Acan ini yang memerlukan pelabur(abah mereka )mengambil risiko yang sesuai dgn abah aisy acan untuk capai “long term inflation beating returns”
.
✔️Salah satunya adalah dengan pelaburan di unit amanah. Unit amanah adalah platform vehicle yg ideal untuk digunakan as part education saving plan, bergantung kpd saving behaviour dan requirement..
.
✔️Kita tengok semula requirment yuran belajar yang dah dikira diatas.. Setelah buat kira-kira, ini action yang perlu di ambil (boleh tengok gambar TVM calculator untuk setiap kiraan):
.
☑️ UIA : Perlu simpan RM 216/sebulan
☑️ MMU: Perlu Simpan RM 460/sebulan
☑️ OXFORD UK : Perlu simpan RM 2602/sebulan
.
✔️ Lepas dah kira, xdelah banyak sangat nak kena simpan sekarang. RM200-RM400 jer untuk sebulan demi kesenangan masa depan anak..
.
✔️Dari pengiraan diatas, abah aisy dan acan dah boleh la mula menyimpan dan invest di platfotm pelaburan tertentu.. saya cadangkan di unit amanah.
.
✔️ Bila dah ada preparation macam ni, xdelah nak bergantung lagi dengan ptptn, kita ada pilihan sendiri..
.
✔️ ok Malik nak offer FREE Consultation untuk jadi “Ciklik” bagi sapa-sapa yang nak buat kira-kira plan education utk anak masing-masing.. Ciklik akan guide.
.
komen “nak ciklik” nanti sy pm sorang-sorang.
.
#tabunganak
#educationplanning
#financialplanning
#shariahinvestment
#8020empire

“ PEDULI PELABURAN SEBELUM MELEBUR, KALAU TAK KENA MENGADAP LA DIKAU BAK KATE BOBOI”, Sebelum melabur, anda perlu faham tentang pelaburan apa…

“ PEDULI PELABURAN SEBELUM MELEBUR, KALAU TAK KENA MENGADAP LA DIKAU BAK KATE BOBOI”
Sebelum melabur, anda perlu faham tentang pelaburan apa yang anda sertai.
.
1). Simpanan Biasa
¥+++++++++++++¥
=+> kumpulan wang yang memberikan kadar keuntungan yang kecil sama ada dua kali setahun atau setiap bulan.
.
Kebaikan
=+> Tahap kecairan yang sangat tinggi
=+> Risiko hampir tiada (no risk)
.
Kelemahan
=+> keuntungan tidak dapat mengatasi kadar inflasi
=+> mudah habis atau mudah susut kerana dorongan kuasa beli yang tinggi atau digunakan semasa kesuntukan kewangan
.
2). Simpanan Tetap (Fixed Deposit)
¥+++++++++++++++++++++++++¥
=+> Pelaburan yang menjamin kadar pulangan tetap pada tarikh matang.
.
Kebaikan
=+> pulangan dijamin
=+> risiko hampir tiada
.
Kelemahan
=+> pulangan tidak dapat mengatasi kadar inflasi pada pasaran kewangan semasa
=+> tidak dapat pulangan yang maksima jika dikeluarkan atau ditebus sebelum tarikh matang
.
3). Pasaran Saham
¥+++++++++++++¥
=+> Pelaburan dalam saham-saham syarikat di Bursa Malaysia
.
Kebaikan
=+> Pulangan yang tinggi dalam jangka masa pendek
.
Kelemahan
=+> risiko yang tinggi
=+> pelabur berisiko berakhir dengan hutang (jika menggunakan share margin financing)
=+> modal besar diperlukan
=+> perlu pengetahuan teknikal, pengalaman dan masa yang betul
.
4). Unit Amanah (Unit Trust)
¥++++++++++++++++++++¥
=+> pelaburan yang menggabungkan modal (dari pelabur individu & korporat) dengan menggunakan kepakaran (pasukan pengurus dana) dengan pemantau pemegang amanah.
.
Kebaikan
=+> risiko diagihkan secara terkawal
=+> mudah cair
=+> diuruskan secara profesional
=+> modal permulaan yang rendah
.
Kelemahan
=+> tertakluk kepada risiko seperti risiko pasaran saham, risiko jenis industri syarikat, risiko kecairan, risiko kadar faedah, risiko pengurus, risiko matawang dan lain-lain.
.
5). Pasaran Bon (Debenture)
¥++++++++++++++++++++¥
=+> Pelaburan melibatkan sejenis pinjaman terjamin yang mempunyai aset syarikat sebagai cagaran
.
Kebaikan
=+> risiko lebih rendah berbanding saham
=+> prestasi dapat ditingkatkan selarad dengan prestasi syarikat
=+> kadar keuntungan tetap
.
Kelemahan
=+> Tidak mudah dicairkan
=+> tidak mudah diniagakan dalam pasaran kewangan
=+> Perlu ditunaikan bila waktu matang
.
6). Pelaburan Hartanah
¥+++++++++++++++++¥
=+> pelaburan dalam hartanah (tanah, rumah, bangunan kedai, projek perumahan)
=+> konsepnya beli pada harga rendah kemudian jual pada harga tinggi selari dengan kenaikan harga pasaran.
.
Kebaikan
=+> Tanah adalah aset terhad dan rumah adalah keperluan asas
=+> dapat memberi pulangan yang tinggi sama ada pulangan semasa jualan atau pendapatan bulanan dari hasil sewaan
.
Kelemahan
=+> memerlukan modal permulaan yang tinggi
=+> kebiasaan kebergantungan kepada pinjaman yang tinggi
=+> apabila pasaran kurang baik atau pilihan lokasi yang kurang sesuai, harga hartanah mengambil masa yang lama untuk pulih atau kadar kenaikan harga rumah yang perlahan.
.
Lebih jelas dengan instrumen pelaburan pilihan anda?
.
Sekian, terima kasih.
.
Jika bermanfaat, boleh Share dengan kengkawan.
.
Salam ukhwah,
Credit Tuan Firdaus Pay- FP –
Tip-Tips lain —�> Kewangan & Hartanah FP
#8020empire
#financialplanning
#syariahinvestment
#projek100investor

“KINI DIBUKA! – PROGRAM SUBLETMETHOD! – [Blueprint Lengkap Memaksimumkan Sewaan Hartanah Yg Anda Miliki dan Hartanah Sublet],

“KINI DIBUKA! – PROGRAM SUBLETMETHOD! – [Blueprint Lengkap Memaksimumkan Sewaan Hartanah Yg Anda Miliki dan Hartanah Sublet]
.
Siapa Lagi Yang Masih Was-Was..Tak Faham..Takut-takut & Tak Reti Bagaimana Nak Mula Untuk Jana dan Maksimumkan Pendapatan Dari Hartanah Pada Tahun 2017 Ni? Dont Worry! Sebelum Akhir Tahun 2017 ni, Saya Nak Ajar Anda #PROVENMETHOD dan #BLUEPRINT bagi Mendapatkan Keuntungan yang Maksimum Dari Hartanah Milik Sendiri atau Hartanah Yang Anda Urus (Sublet).
.
TERBARU! Program SubletMethod ini KHAS untuk anda.. PELABUR HARTANAH yang nak tahu TEKNIK KREATIF jana cash flow konsisten bagi kembangkan lagi porfolio hartanah anda..Pekerja di sektor KERAJAAN & SWASTA yang bekerja 9-5 setiap hari yang nak jana income tambahan RM 4 angka secara PART-TIME jer.. Nak taw?
.
Teruskan bacaan sampai ke AYAT TERAKHIR di post ini…
.
SIAPA YANG LAYAK DAN SESUAI UNTUK AKSES KE PROGRAM INI?
.
Tak semua orang layak untuk akses ke program ini.
.
Orang yang mempunyai ciri-ciri berikut jer sangat sesuai utk join taw:
.
1. ORANG GOMEN/SWASTA – Anda yang berkerja dengan kerajaan atau swasta dari jam 9am-5pm, nak tak saya tunjukkan cara untuk JANA income tambahan sehingga RM 4 angka tanpa perlu ada hartanah sendiri dan buat secara PART TIME je..
.
2. NEWBIE DLM HARTANAH- yang baru nak bermula tapi risau kos pelaburan akan jadi PELEBURAN jika tak ada ilmu dan tak sesuai dengan diri anda. Nak tak kalau anda BERMULA TERUS hanya dengan MODAL RENDAH dan RISK RENDAH…Beri peluang pada diri anda untuk dapat bimbingan direct dari kami..
.
3. PELABUR HARTANAH – lagilah kena join.. Nak tak kalau kami kongsikan teknik sebenar menguruskan hartanah rental anda dari pengurusan hartanah, pengurusan penyewa , pengurusan financial dan sebagainya. Kami juga berikan anda akses kepada lebih 60 subletter yang tak sabar-sabar nak uruskan hartanah, jadi anda boleh goyang kaki…
.
4. ORANG TAK CUKUP DEPOSIT 10%-Dont worry. Kami faham anda mungkin baru mula bekerja dan graduate. Macam mana nak sediakan deposit 10% untuk beli rumah. Nak sediakan bayaran fee laywer lagi dalam 5% Terbantut terus niat nak miliki rumah seawal usia muda. Percaya tak ada student yang masih belajar dan jana income RM 4 angka hanya urus rumah sublet dari kolej dan naik teksi + train ulang alik urus rumah sublet. Anda pun boleh!
.
5. ORANG YANG TAK LEPAS LOAN – Loan tak lepas sebab syarat makin ketat untuk tahun 2017 ni. Mungkin juga anda dah level JERUNG..Bank dah tak nak finance kan anda untuk pembelian hartanah baru sebab anda dah dianggap BERISIKO sebab terlalu banyak loan atas nama anda. Boleh cuba teknik #subletmethod. Tanpa perlu keluarkan 10% deposit, sign SNP, bayar duti setem, bayar lawyer anda boleh menikmati potensi cash flow positif…
.
6. FRESH GRADE – Anda baru je mula keje dan tercari-cari platform pelaburan. Ada macam-macam platform pelaburan kat luar sana. Saham, Forex, Hartanah, Emas, dan etc. Boleh join program ni dan fahami asas pelaburan hartanah bersama team SubletMethod
.
Anda berada di kategori yang mana satu? Dah tak sabar nak join? Nak tahu apa yang anda akan belajar di Program SubletMethod?
.
==============================
9 MODUL UTAMA SUBLETMETHOD
==============================
.
MODUL 1:
Belajar merancang bisnes plan menggunakan Bisnes Model Canvas (BMC). Jadi anda akan diajar bagaimana membuat BISNES PLAN sublet secara terancang menggunakan teknik BMC ini.
.
MODUL 2:
Belajar menggunakan formula rahsia M.A.P dalam menentukan strategi bisnes sublet anda dan memahami kehendak pasaran disesebuah lokasi perumahan.
.
MODUL 3:
Belajar dan fahami dokumen-dokumen penting yang perlu ada sebelum memulakan bisnes sublet supaya anda kelihatan lebih PRO dimata pelanggan anda.
.
MODUL 4:
Belajar teknik yang betul mencari lokasi HOT dan mempunyai demand penyewa yang tinggi dan RISIK apa yang pesaing anda ada supaya anda boleh tonjolkan USP lebih menarik daripada mereka.
.
MODUL 5
Belajar teknik marketing ONLINE dan OFFLINE yang boleh MEMUKAU dan menarik perhatian prospek owner dan penyewa anda. Anda akan didedahkan teknik marketing FREE yang sangat EFEKTIF. Skrip CLOSING owner dan penyewa juga akan dikongsikan.
.
MODUL 6
Belajar terma asas laporan kewangan seperti aset,liabiliti, ekuiti dan etc. Anda akan diajar bagaimana merekodkan prestasi kewangan portfolio sublet dalam penyata kewangan. Pengiraan untung/rugi sublet akan diterangkan.
.
MODUL 7
Belajar Pengurusan Kontrak, Kewangan, dan Penyewa. Segala dokumen penting untuk fasa “selepas” dapat unit sublet turut didedahkan. Anda akan dibimbing line-by-line klausa-klausa penting dalam setiap dokumen kontrak.
.
MODUL 8
Teknik yang jarang didedahkan oleh player sublet lain.. Bagaimana anda boleh “scalling up” kan dan run bisnes sublet anda sehingga mengurus lebih 400 orang penyewa dalam satu-satu masa..Bila nak kena ambik staff, bagaimana nak sediakan job skop dan job distribution kepada “runner” anda.
.
MODUL 9 (MODUL PALING PENTING)
Maintenance Management. Anda akan di dedahkan kepada SOP-SOP penting bagaimana nak pastikan OPERATION dan MAINTENANCE unit sublet berjalan lancar. Ilmu ini paling bernilai dalam kesemua modul sublet ini.
=============================
Baiklah, berapakah YURAN PELABURAN untuk join PROGRAM SUBLETMETHOD?
============================
.
Yuran kebijaksanaan yang saya nak tetapkan ialah RM597 sebenarnya….
.
Namun, khas untuk anda yang follow saya di Facebook, saya bagi diskaun
.
Hanya RM97 sahaja….
.
.
.
.
Namun….
.
Untuk 2 HARI SAHAJA (Bermula Jam 9mlm pada 8 August 2017 Hingga 11.59mlm 10 August.2017 ada SPECIAL DISKAUN),
.
Sempena Pra-Pelancaran SUBLETMETHOD, saya jual pada harga RM37 SAHAJA!!
.
.
Ya! Hanya RM37 yuran pelaburan untuk anda keluarkan untuk ilmu pengurusan hartanah sewa dan ilmu pengurusan penyewa dan byk lagi yg anda tak akan dpt dimana2
.
Namun… Ada syaratnya……WAJIB BUAT TAW…
.
.
.
1) Anda WAJIB SHARE post ini di wall fb anda. Letak #subletmethod
2) Screenshot bukti yg anda dah share di wall fb anda dan upload di ruangan komen.
.
3) Boleh buat pembelian di link ini: http://www.subletmethod.com atau backup website Sila join disini http://subletmethodbackup.pagedemo.co
.
4) Guna PROMO CODE di borang tempahan = PROMOFB
.
.
Team kami akan check sapa tak cukup syarat ni akan ditolak tempahan anda.. mohon support utk kongsi peluang ni dgn kawan2 anda.. ??
.
Link akses ke Platfotm Program SubletMethod Akan diberikan selepas tamatnya sesi pra-pelancaran 2 Hari ini. (Maksudnya Hari Khamis 10/8/2017 saya akan send.)
#subletmethod
.

Masa aku semangat nak kawen dulu, aku bertandang ke rumah dia mintak nasihat

Masa aku semangat nak kawen dulu, aku bertandang ke rumah dia mintak nasihat.
.
Aku cakap lah “nak kahwin, tapi tak stabil”
.
dia kata “kalau nak tunggu stabil, sampai ke tua tak kawen-kawen”
.
Tersentap jugak aku. Di banyak tolong aku. Tolong jadi model tak berbayar, cameraman percuma, pinjam buku tanpa hitam putih dan banyak lagi.
.
Siapa dalam industri Food and Beverages boleh follow dia. dia orang berpengalaman. Sekarang sedang run satu projek membantu menaikkan nilai business usahawan-usahawan F&B yang memerlukan.
.
Khususnya membantu business F&B itu ada “class” tersendiri.
.
Follow ig dan fb beliau @ahmadluttfi .
kalau nak nasihat kawen pun boleh.

NAIK TURUN HARGA EMAS PERKARA BIASA Bagi yang belum bermula membeli emas samada untuk simpanan atau pelaburan naik turun harga emas akan sentiasa membuatkan mereka dalam dilema

NAIK TURUN HARGA EMAS PERKARA BIASA.
Bagi yang belum bermula membeli emas samada untuk simpanan atau pelaburan, naik turun harga emas akan sentiasa membuatkan mereka dalam dilema.
Nak beli sekarang, takut harga turun lagi (tamak).
Taknak beli sekarang, takut harga naik lagi (takut).
Bila dah ada duit dan kesedaran, just do it!
Beli dan lupakan. Biar jiwa raga serta emosi jadi tenang.
Harga emas memang ada ketikanya mendaki dan ada ketikanya menjunam.
Pilih posisi anda samada penyimpan, pelabur atau peniaga emas dan mulalah membeli. Harga belian pertama itulah yang akan menjadi penanda aras mahal atau murah.
Lagi lama anda bertangguh, macam-macam benda buruk akan menimpa duit anda.
#CelikEmas #TipsBijakEmas #PublicGold #Upikkalidar
#PG037719
~ Ustaz Emas Dan Dinar ~

Sudah booking Dalam masa terdekat ni pasukan kami nak buat sesi penerangan tertutup

Sudah ‘booking’.
Dalam masa terdekat ni, pasukan kami nak buat sesi penerangan tertutup. Mencari bakat-bakat ‘orang sales’ yang baru, untuk digilap dan berkolaborasi dalam pasukan kami sepanjang 2018.
Berada sendiri dalam komuniti kami secara offline atau online, selama mana yang mampu bertahan dengan ‘proven method’ yang bakal kami sogokkan secara berperingkat. Buat rilek sudah.
Nak buat kat hotel 4 bintang di KL. Tak mahu mintak yuran penyertaan langsung untuk sesi ni. Bersungguh ni kami nak keluar modal, nampak kan? Kami bukan cari untung dari sesi ni, tiada upsell ke program berbayar pun. Boleh dapat ‘training allowance’ pulak tu, bolehlah kalau nak bergaya buat minum Starbucks 50 kali.
Bilik mesyuarat kami tempah tak besar, jadi tak muat ramai sangat. Tak mahu ‘pancing’ dengan ada ‘makan-makan’ kat hotel dan cabutan bertuah bagai, lepas dapat hadiah dan makan sedap nanti dia cabut senyap-senyap tak sempat bincang..ada hal konon.
Nampak macam nak belanja makan tapi tak ikhlas kan? Memang lah..sayang, ini bisnes, bukan kenduri kawin.
Orang sales,
Kerja tak tentu masa,
Pendapatan naik turun naik,
Tapi bank masih suka,
Apa maksudnya?
Bagaimana?
Lotfi Wahab,
Orang Sales #CSTeam.

Sebelum menghukum kanak-kanak berusia 11 tahun sebagai ‘menggatal’, anda kena memahami bahawa adalah fitrah dan semulajadi untuk kanak-kanak bermanja…

Sebelum menghukum kanak-kanak berusia 11 tahun sebagai ‘menggatal’, anda kena memahami bahawa adalah fitrah dan semulajadi untuk kanak-kanak bermanja dengan orang yang mereka kenali.
Adalah logik untuk seorang kanak-kanak bermanja dengan lelaki yang paling dipercayai olehnya dan si ibu iaitu bapa (juga ahli keluarga lelaki) dan guru.
Yang tidak logik (+ tidak waras) ialah apabila seorang bapa atau guru yang dewasa menjadikan kanak-kanak perempuan yang kurang akalnya sebagai objek seks!
http://amazingnara.com/bagaimana-pedofil-mencipta-mangsa-y…/
#PerangiPedofilia