Waspadalah! Gugatan Ditolak di MK, HTI Hajar Negara Lewat Media Online, Penulis redaksi – Desember 14, 2017, Keputusan pemerintah untuk membubarkan…

Waspadalah! Gugatan Ditolak di MK, HTI Hajar Negara Lewat Media Online
Penulis redaksi – Desember 14, 2017
Keputusan pemerintah untuk membubarkan ormas yang serukan membuat negara khilafah, Hizbut Tahrir Indonesia (HTI) ternyata tidak menggoyahkan langkah-langkah pengurus dan simpatisannya untuk terus mengkampanyekan paham transnasional mereka yang sangat bertentangan dengan Pancasila.
Setelah langkah hukum HTI ditolak Mahkamah Konstitusi terkait judicial review Peraturan Pemerintah Pengganti Undang-undang (Perppu) Nomor 2 Tahun 2017 tentang Organisasi Masyarakat. Selain HTI ada ternyata ada tujuh gugatan lainnya yang ditolak Mahkamah Konstitusi seperti gugatan dari Persis.
Salah satu langkah HTI untuk mensosialisasikan paham mereka dengan mendirikan portal baru seperti:
➡️ news.kaffah net.
Setelah portal hizbut-tahrir or id tidak dapat diaktifkan kembali.
Beberapa artikel di dalam kaffah dotnet bersifat agitatif dan berpotensi memperkeruh kondisi sosial di Indonesia. Inilah salah satu bentuk pembangkangan HTI kepada Negara, dan sangat berbahaya sekali nantinya.
Dalam kolom disklaimer mereka juga mengajak para kontributor untuk menyumbangkan artikel namun tentunya yang dimuat tentu yang sesuai dengan visi dan misi mereka menegakkan paham khilafah yang hingga saat ini tidak mendapat tempat di satu negara muslim mana pun di dunia ini.
Untuk itu masyarakat luas yang dapat mengakses portal tersebut hendaknya lebih berhati-hati pada modus pengenalan, penyebaran hingga pembai’atan (indoktrinasi ide-ide dan pemikiran Hizbut Tahrir.
Dalam media-media mereka, kerap mengusung slogan-slogan indah, sebagaimana dakwah Islam, khilafah Islamiyah, Kembali ke Syari’at Islam dan menerapkan Islam secara menyeluruh (Islam Kaffah). Dengan berbungkus slogan tersebut, ternyata mereka banyak menuai simpati, khususnya dari warga yang tidak teliti melihat gerakan ini.
(salafynews/suaraislam)

Bersyukurlah dengan kesihatan yang ada kerana belum tentu kita mampu menghadapi ujian kesakitan

Bersyukurlah dengan kesihatan yang ada kerana belum tentu kita mampu menghadapi ujian kesakitan… Ziarah HSNZ, hajat awal untuk ziarah Cg Hasan bekas SU Pas kawasan dan ahli cawangan bukit parit. Rupa-rupanya ramai yang sedang diuji dengan musibah ini.
اللَّهُمَّ رَبَّ النَّاسِ مُذْهِبَ الْبَاسِ اشْفِ أَنْتَ الشَّافِى لاَ شَافِىَ إِلاَّ أَنْتَ ، شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا
Artinya:
“Ya Allah Wahai Tuhan segala manusia, hilangkanlah penyakitnya, sembukanlah ia. (Hanya) Engkaulah yang dapat menyembuhkannya, tidak ada kesembuhan melainkan kesembuhan dariMu, kesembuhan yang tidak kambuh lagi.”
( HR. Bukhari, no. 5742; Muslim, no. 2191)

Eskatologi Kewangan: Mata Wang Digital dan Institusi Kewangan

Eskatologi Kewangan :Mata Wang Digital dan Institusi Kewangan.
Cerita Lama,
3 Jan 2014 Bank Negara Malaysia (BNM) telah mengeluarkan kenyataan rasmi berkenaan Bitcoin di Malaysia.
Sekarang,bukan saja berkenaan harga Btc yang melambung naik tetapi berlaku lambakan wang digital di pasaran.Ianya memberikan pelbagai pilihan buat komuniti antarabangsa untuk memiliki wang digital.
Ramai juga yang memanipulasi perkembangan ini dengan mewujudkan program Skim Cepat Kaya atas nama mata wang digital.
Sekarang,masa terus berlalu,perkembangan tekonologi mengubah banyak perkara dari kebiasaan kita sebelum ini.

Allah sebaik2 perancang hidup ika

selain menguruskan jual beli BITCOIN.. ika juga seorang seller #AuraHijabSyampu..
alhamdulillah gaji minggu ni dah lepas untuk ika biayai baiki HP ika tu..
terima kasih kepada semua BUYER.. kerana memilih berurusan dengan ika.
paling UTAMA.. ika percaya..semua ini Allah dah aturkan yang terbaik untuk ika bila ika pilih move on dari mengharapkan orang bayar hutang ika tu..
Allah sebaik2 perancang hidup ika!!
ps: korang tak bayar hutang ika tu pun..ika tak miskin.. pun.. sebab ika ada Allah yang Maha Kaya..
cuma nak tanya 1jer.. korang tu dah kaya ke..sebab pilih jadi pemiutang..?
nota rezeki: Seronok bila dah boleh move on tanpa serabut fikir bila orang nak bayar..!!
kepada sahabat ika.. doa kan ika kuat untuk menghalalkan nya suatu hari nanti ye..
untuk fblista yang nak order sepantas kilat syampu ajaib ni.. klik je link ni http://aurahijabshampoo.wasap.my
nnt ika respon sepantas kilat… muah muah

Hai uols

Hai uols. Selamat petang. Ada yang rindu Ciksha? Dah beberapa hari Ciksha kurang bersiaran.
Ada ramai komen dan pm tanya Ciksha, produk apa yang ciksha pakai dekat kulit. Minta ciksha share rutin penjagaan kulit Ciksha.
Nak tau ciksha pakai pencuci apa, krim apa. Korang pasti terkezutttt kalau tgk produk ciksha pakai. Hahaha.
Siapa nak tau? Kalau ramai lagi nak tau, nanti ciksha share.
Cer komen murmur sikit. ?
#adoravel
#tipPBBY

Semalam ramai yang tanya Ciksha takde ke video pakai mascara yang tengah hot & spicy tu

Semalam ramai yang tanya Ciksha takde ke video pakai mascara yang tengah hot & spicy tu. Okay, sebab uols baik, comel, cantik, hot & spicy, Ciksha share kan okay.
Simple je sebenarnnya cara pakai die. Kalau uols suka mascara nipis, sapu selapis dah cukup. Tapi kalau uols suka nampak tebal, uols sapu dulu selapis. Lepas tu biar dalam 5 saat, sapu lagi 2 lapis.
Mascara ni cepat kering tau, so takkan comot lah mata uols.
Nahhh. Enjoiceee!
#ps Perfect Maximizer Mascara ada harga promo tau. Boleh claim harga promo sekarang! ?
#adoravel
#maximizermascara
#tipPBBY

Lupa nak share

Lupa nak share.
Inilah sahabat usrah yg mantap giler babas!
Usrah AK sangat unik. Semua kepala business..
Maka tertubuhlah Marvel Printing yg berpusat di Darul Quran.
Kami mendapati ramai pelajar menghadapi masalah utk print kerja2 mereka. Kebiasaannya student ni pagi2 dia tak ingat maqra’ apa yg nak di tasmik pagi tu tapi dia ingat,
“ASSIGNMENT AKU TAK PRINT LAGI. MANA NAK PRINT NI? ADUUUHHHH!”
Ingat tak?
AK pernah berkongsi,
“BILA ADA MASALAH, DISITU ADA PELUANG”
Usrah AK cekap. Cepat2 ambil peluang ini. Terus sewa lot di cafe. Sangat mantap!
Esok AK adakan perjumpaan exclusive dgn 1 of my team bagi memastikan kedudukan Marvel Printing out standing pd tahun 2018.
Insya Allah… ?

[SURVEY] , Ada tak ponder produk TUDUNG yang nak ambil STOKIS, tapi takut sebab takda ilmu

[SURVEY]
Ada tak ponder produk TUDUNG yang nak ambil STOKIS, tapi takut sebab takda ilmu.
Cekgu ada module #Tips_Urus_Stokis yg best ni. Kalau ramai nak. Boleh cekgu share.
Nota :
+ Ni bab stokis/agen tau. Bukan Ds.
+ Khas utk produk TUDUNG @ fashion ?
Mohon TAG rakan ponder fashion yg berminat 🙂 mekasih awok